Vi söker ny pastor och församlingsföreståndare

Lediga tjänster just nu

Pastor och församlingsföreståndare 100% sökes till Matteuskyrkan Majorna i Göteborg

Matteuskyrkan Majorna i Göteborg söker en pastor och församlingsföreståndare med start till hösten. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Matteuskyrkan Majorna är en ekumenisk gemenskap som är ansluten till både EFK (Evangeliska Frikyrkan) och EFS (en del av Svenska kyrkan). 20% av tjänsten kommer att vara som sekreterare i Göteborgs Kristna Råd.

Matteuskyrkan Majorna ligger i hjärtat av stadsdelen Majorna, med ett rikt utbud av caféer och naturliga samlingsplatser för kultur och musik. Församlingen har funnits i 20 år, med visionen att nå människors hjärtan i det här området. Vi är cirka 70 medlemmar i alla åldersgrupper i församlingen och vill vara en kyrka där gemenskapen står i fokus. Tillsammans vill vi utforska vad det innebär att vara kyrka idag. Med vår dubbelanslutning till både EFK och EFS och med olika samarbetspartners vill Matteuskyrkan Majorna vara en spännande och öppen församling med Jesus i centrum.

Församlingen samarbetar med olika ekumeniska och humanitära organisationer, däribland Agape och Räddningsmissionen, som båda bedriver delar av sina verksamheter i kyrkans lokaler. Förutom söndagens gudstjänst firar vi även en soppmässa och en ekumenisk gudstjänst varje vecka. Vi har också barnkyrka, kör och regelbundna teologiska diskussionskvällar samt anordnar flera andra aktiviteter tillsammans.

Arbetsuppgifter

Som pastor och församlingsföreståndare i Matteuskyrkan Majorna har du det operativa ansvaret för att leda och strukturera församlingens verksamhet. Du kommer att ha både administrativa uppgifter och ett huvudansvar för samtalet kring teologiska frågor och församlingens gudstjänster. Matteuskyrkan är med i många viktiga nätverk med regelbundna möten som fungerar som stöd och inspiration för församlingen.

En viktig del av ditt arbete kommer att vara skapandet av en trygg gemenskap med tydlig teologisk förankring och att vårda relationerna med de samarbetspartners som församlingen har. Till din hjälp har du en församlingsstyrelse, en byggnadsstyrelse samt en vaktmästare.

Vem är du?

Vi vänder oss i första hand till dig som har pastors- eller prästutbildning och har erfarenhet av att leda och utveckla en församling. Du behöver kunna inspirera, bejaka och kanalisera medlemmarnas engagemang in i verksamheten. Det är samtidigt viktigt att du är en ”herde” för församlingen och kan leda oss till gott bete. Du bör ha ett ekumeniskt och ödmjukt sinne samt en förmåga att vara ett stöd för människor i olika livssituationer. I Matteuskyrkan vill vi ha ett öppet samtalsklimat där vi får mötas som de vi är och tycka olika. Tillsammans övar vi oss på att följa Jesus.

 I kyrkans lokaler finns ett kök med enklare café- och restaurangverksamhet samt en öppen och inbjudande kyrksal, som under veckan även används av olika samarbetspartners. Som anställd pastor har du ett eget och rymligt kontor med konferensutrymme samt mindre kök och en vaktmästarkollega på 30%.

Tjänstgöringsgrad: 100% eller enligt överenskommelse.
Tillträde: Till hösten eller enligt överenskommelse.

Arbetstid: I tjänsten ingår arbete vissa kvällar och helger.

Ansökan: Välkommen att skicka ditt personliga brev med CV till

styrelsen@matteuskyrkan.se

Sista ansökningsdag: 20 juni 2021

Vill du veta mer? Kontakta vår nuvarande pastor Daniel Korol på 076-1404030 eller mejla daniel@matteuskyrkan.se. Du kan också kontakta församlingsstyrelsens ordförande Harald Stenström på 070-7482086 eller mejla harald.stenstrom@matteuskyrkan.se .

Kyrkans hemsida: https://www.matteuskyrkan.se

Gudstjänst

Alla våra gudstjänster är ekumeniska gudstjänster, det betyder att de ibland spretar i uttryckssätt och teologi, men alltid med ett tydligt fokus på Jesus och gemenskapen med varandra kring nattvardsbordet.

Häng på

Är du ny i stan eller nyfiken på om Matteuskyrkan är något för dig får du gärna komma förbi på någon av våra gudstjänster eller höra av dig till oss.
I Matteuskyrkan välkomnar vi HBTQ personer fullt ut, både som vanliga medlemmar, ledare och för att välsignas i äktenskap.
Det finns mycket att involvera sig i och du är mer än välkommen!
 

Få nyheter om och från oss

Skriv upp dig här

Address

Djurgårdsgatan 17
41462 Göteborg

Ring
(+880) 123 456 7898

(+880) 123 456 7898

Epost

info@matteuskyrkan.se